Her bor vi/contact Startside | Links

Om mig/about me
Hunde/dogs
Redningshunde/SAR K9
Her bor vi/contact
Dagbog/diary side 1
Guestrooms
Puppies 2009

Sidste nyt er i dagbogen!

13.06.2009 International udstilling i Vejen, DK. Grace ny Dansk Champ. og bedst i racen; BIR (BOB), Valet BIM (BOS)

http://galleri.beauceron.dk

Puppies planned for summer 2009 Puppies 2009

 

 

 

 

Vi bor på 22. år i "Fogsminde" en gammel nedlagt 4-længet gård i landsbyen Haurum, nær Hammel i Favrskov kommune. Fogsminde og lidt af Haurum's historie er beskrevet nedenfor.

På vestsiden af gården er der frie marker og på nordsiden er vi så heldige at der ligger et rekreativt kommunalt areal med boldbaner og legeplads, tænk at være så heldig at kommunen sørger for at èens træningsarealer altid er velklippede og der er spændende forhindringer. Genboen er Tove og Rasmus der har en svinebesætning, får og høns, det er også ofte deres marker jeg låner til sporarealer. Lige ved siden af bor Anita og Peter der har en dejlig blandings hanhund. Skrå nede bagved bor Marianne og Anders der har en skøn Skt. Bernhards-dreng.

I landsbyen er der rigtig mange hunde, både brugshunde, hunde med jobs, familiehunde, kælehunde og mindst lige så mange forskellige måder at holde hund på.

Anna Marie Busk Larsen

Vestermarksvej 10, Haurum

8450 Hammel - Danmark

Tlf. +45 2224 8769 

Email: fogsminde@beauceron.dk

Distance til:

Århus = 35 km. Randers = 25 km.

Grenå = 75 km. Frederikshavn = 170 km.

Flensborg = 165 km.

www.haurum.landsbyerne-hammel.dk http://da.wikipedia.org/wiki/Haurum_Sogn

Indtil midten af 1700-tallet fandtes der 10 gårde i Haurum. Hver af disse gårde var iflg. jordebogen fra 1736 dengang beboet af 2 fæstebønder med familier og evt. tjenestefolk. I 1736 havde gården matrikel nr. 4 og de 2 fæstebønder på gården hed Laurits Fog og Søren Fog - de havde hver ½ gård i fæste. I 1780-erne omtales gården i Haurum kirkebog som "Fogs-gaarden", og det ses også at efterkommere efter såvel Laurits Fog som Søren Fog af og til bliver nævnt i kirkebogen med tilnavnet Fog eller Fogh.

På grundlag af et kort over Haurum sogn, tegnet i 1815, blev der på et møde i Haurum d. 22. april 1816 vedtaget en delingsplan for udskiftning af byens omkringliggende jorder, således at hver halv-gård fik et stykke sammenhængende jord i tilslutning til gårdens bygninger. Foruden kommerceråd Tommesen, forvalter Saabye og landinspektør Jens Grønlef deltog samtlige jordbrugere i Haurum i mødet. Det blev vedtaget at godkende fordelingen af jorderne, men samtidig skulle en halv annexgård og 3 andre halvgårde udflyttes til "den længstfra liggende mark i vester".

På omtalte kort fra 1815 er "Fogs-gaarden" indrammet med rødt, tallet 19 i en cirkel er det matirikelnr. som den ene halvgård fik ved udflytningen til adressen Vestermarksvej 80 under navnet "Haurum Vestergaard" den tilbageblevne gård fik matrikel nr. 10 og kaldes nu "Foghsminde"

Haurum kirke 4.7.07

 

    

 

 

 

horizontal rule

Startside | Om mig/about me | Hunde/dogs | Redningshunde/SAR K9 | Her bor vi/contact | Dagbog/diary side 1 | Guestrooms | Puppies 2009
Senest redigeret: 18. juni 2009.